Social MediaKnowledge Tree

20+ Best Puzzles for Whatsapp which boost your brain Power

Check 20+ Quality Puzzles for Whatsapp to test your friends IQ

Best Puzzles for Whatsapp: The best way to test your friend’s intelligence is by asking them easy but tricky Puzzles. So here I enlist 20+ Quality, Unique Puzzles for Whatsapp which can test anyone’s ability of skills. In the previous article, I enlist Whatsapp Dare games and questions which are most demanding in today’s world of WhatsApp. Here in this article io will list the 12 best quality Puzzles for Whatsapp 2021 you should share with your friends.

Common Puzzles for Whatsapp

Puzzles can challenge the best IQ in the world. So here are 20+ Common Puzzles for Whatsapp which can challenge your friend’s IQ level. Here is divided the Puzzles into 3 categories thy are.

  • WhatsApp Maths puzzles with Answers
  • Number Puzzles for Whatsapp
  • Logic Puzzles for WhatsApp

Puzzle 1:

Puzzles for Whatsapp (8)

Answer: M
Explanation:
Working in rows, add together the numerical values of the left and right-hand letters to give the numerical value of the central letter.


Puzzle 2:

Puzzles for Whatsapp (4)

Answer: K
Explanation:
The numerical values of the letters in opposite segments of the circle always add up to 17.


Also Check: 1500+ Best Whatsapp Group Names for New Whatsapp group

Puzzle 3:

Puzzles for Whatsapp (12)

Answer: Z
Explanation:
Read the diagram as a whole grid of 4×4 squares. Starting on the bottom left square, move clockwise around the outside of the whole square, with letters written in sequence, skipping 4 letters at a time. Repeat this instruction for the small inner square.


Puzzle 4:

Puzzles for Whatsapp (1)

Answer: 19
Explanation:
As you move diagonally down, numbers follow the sequence of Prime Numbers.


Puzzle 5:

Puzzles for Whatsapp (5)

Answer: 9
Explanation:
The number at the center of each triangle equals the sum of the lower two numbers minus the top number.


Read More: Best Whatsapp Group Links for Everyone 2021

WhatsApp Maths puzzles with Answers

Mathematical puzzles are the best way to test your friend’s IQ. make your intelligent friends by asking then those quality WhatsApp Maths puzzles

1. Apple Puzzle ( Hard )

Question:

Someone has mixed up the apples. Read carefully what has happened. Can you find a way to help fix the mistake?

There are 10 baskets containing apples.
There are various amounts of apples in each basket ranging from 10 to 20.
9 of the baskets have apples weighing 4 ounces each.
1 of the baskets has apples weighing 5 ounces each.
All the apples look the same.
You have a weighing scale measuring in ounces, and an empty basket.
It is late and the truck is waiting to take the apples to market. You only have time to make one measurement using the scales.

Can we find out which basket has the 5-ounce apples?

Answer:

It could work something like this:
Number Each Basket from 1 to 10.
Select 1 Apple from bushel 1
Select 2 Apples from bushel 2
and so on.
You will currently have (1+2+…+10) = 55 Apples

On the off chance that they all gauged 4 oz, at that point the scales would show 55×4=220 oz.

Be that as it may, on the off chance that the weight was, state, 225 oz, at that point you would realize that there are 5 apples that gauge an additional ounce, so the crate with the heavier apples must be container 5.


2. Numbers Tricks

Question:

How Can You Get the Number 6 by Only Using Three Zeros?
One of the most perspiration instigating questions. In the event that you don’t care for science, we propose you avoid this inquiry.

Answer: 

You need to use factorials. 0! (zero factorial) equals 1.

Here, the process is as follows: (0! +0! +0!)! = (1 + 1 + 1)! = 3! = 6


3. Letters Puzzles

Question:

Puzzles for Whatsapp (9)

If A, B, C, D, and E represent different numbers, and none of them is zero, then what numbers are they?

Answer: 

There is a number in mathematics that when multiplied by 4, the opposite will appear.

This number is: 21978

So A = 2, B = 1, C = 9, D = 7, E = 8


4. CAT Puzzles

Question:

If 3 cats can catch 3 bunnies in 3 minutes, how long will it take 100 cats to catch 100 bunnies? 😺

Answer: 

It’s a tricky question to test your attention skills. It will take 3 minutes for 100 cats to catch 100 bunnies. 1 cat can catch 1 bunny in 3 minutes, so 100 catch can catch 100 bunnies in 3 minutes.


5. Math Puzzles for Adults

Puzzles for Whatsapp (6)

Question:

Proceeding up the staircase, the numbers form a logical sequence. What number belongs on the top step? 🕵️‍

Answer:

Answer: 840

Each number is found by multiplying the number that corresponds to its step by the number that precedes it.


Number Puzzles for Whatsapp

Number puzzles are a part of many competitive examinations but this list of Number Puzzles is specially made for Whatsapp. Here are the top 5 Number Puzzles for Whatsapp below.

1. Number Brain Teasers

 

Puzzles for Whatsapp (7)

Question:

What number should replace the question mark?

Answer:

After performing the multiplication, we reach the result by adding the individual numbers that make up the result.

If 12×12 = 144, then 1 + 4 + 4 = 9

If 23×23 = 529, then 5 + 2 + 9 = 16

If 34×34 = 1156, then 1 + 1 + 5 + 6 = 13


2. Find the Missing Number

 

Puzzles for Whatsapp (10)

Question:

Find the Missing Number?

Answer:

7×6 = 4  2
9×9 = 8  1
5×3 = 1  5
6×2 = 1  2


3. Medium level Number Puzzles

 

Puzzles for Whatsapp (11)

Question:

Solve this number puzzle?

Answer: 40

Explanation:

The given puzzle follows a logic that,

2 + 10 = 24 => 2 + 10 = 12 x 2 = 24
3 + 6 = 27 => 3 + 6 = 9 x 3 = 27
7 + 2 = 63 = 7 + 2 = 9 x 7 = 63
Similarly, 5 + 3 = 40 => 5 + 3 = 8 x 5 = 40.


4. Tougher Number Puzzles for whatsapp

Question:

If  1 1 1 1 = R
2 2 2 2 = T
3 3 3 3 = E
4 4 4 4 = N

Then  5 5 5 5 = ?

99% Makes a mistake when solving the puzzle.

Answer:  Y

Explanation:

If you add all the terms of the LHS of equality, then the last letter of the sum written in words would give you the RHS.

1 + 1 + 1 + 1 = 4 = FOUR
2 + 2 + 2 + 2 = 8 = EIGHT
3 + 3 + 3 + 3 = 12 = TWELVE
4 + 4 + 4 + 4 = 16 = SIXTEEN

So, following the same pattern.

5 + 5 + 5 + 5 = 20 = TWENTY
That gives us our answer to 5 5 5 5 =  “Y”.


Logic Puzzles for WhatsApp

A logical puzzle is a problem that can be solved through deductive reasoning. When you are finding searching for Logic Puzzles for WhatsApp there is less result on google. here listed 5 uncommon Logical Puzzles for WhatsApp

1. Missing Logic Puzzle

Puzzles for Whatsapp (2)

Question :

There’s something wrong here?

Answer:

“The” word user two times.


2. How fast do the lily pads grow?

Question :

A patch of lily pads floats in a lake. Every day, the patch doubles in size. If it takes 48 days for the patch to cover the entire lake, how long would it take for the patch to cover half of the lake?

It’s tempting to say 24 … but you’d be wrong!

Answer:

With all the discussion of multiplying and parts, your mind bounces to the end that to tackle the issue of when the lily fix covers a large portion of the lake, you should simply partition the number of days it took to fill the lake (48) fifty-fifty. It’s justifiable yet off-base.

The issue says that the fix DOUBLES in size each day, which implies that on quickly, the lily fix was a large portion of the size the day preceding. So if the fix arrives at the whole size of the lake on the 48th day, it implies the lily cushion was a large portion of the size of the lake on day 47.


3. Word Logic Puzzle

Puzzles for Whatsapp (3)

Question :

I am a number I am not an odd number I am higher than 90 I am not higher than 100 If you subtract me from 100, you get nothing. What number am I?

 

Answer:

he required number 100.

It is not an odd number and is not higher than 100 and greater than 90.

When we subtract 100 from 100, we get nothing i.e, 0.


4. Easy Logic Puzzle

Question :

 Meena’s mother has five daughters: Reena, Teena, Sheena, and Sheela. Who is the fifth daughter?

Answer:

Meena.


5. Medium Logic Puzzle

Question:

Vinod had twenty-one hens, all but even died, how many hens are Vinod left with?

Answer:

Eleven


Conclusion

Thank you for reading this article I know it helps you. If you want to have the best Whatsapp status you can get it here on ChampW. keep sharing to motivate me writing

Arun Verma

Hi, myself Arun Verma. I love playing games, exploring new technologies, buying cool gadgets. Won multiple international tournaments in PUBG mobile. Working in a tech giant gave me the knowledge to blog about electronic products I have explored on a daily basis. Sharing knowledge through Champw is my dream project. I committed to providing only quality values to help readers like you.
Back to top button